Divat és botrány: kéz a kézben jár manapság?

Túlfeszítette a húrt a bukaresti divattervező, aki a Colectiv tragédiájából inspirálódva égési sérülések esetén használt fóliában vonultatta fel modelljeit.
Hirdetés

A kolozsvári templomi divatbemutató után újabb botrány borzolja a sikkesség jegyében a kedélyeket, ezúttal Bukarestben. A fővárosban zajló divathét keretében Eugen Olteanu divattervezőt a Colectivben keletkezett tűzvész ihlette, amikor az égési sérülések esetén használt fóliát adott modelljeire.

A Colectiv by Eugen Olteanu elnevezésű kollekció mindegyik darabja egy fekete ruhából és fekete csizmából állt. A modellek vállára a tűzoltók és a mentők állandó kelléke, az aranyozott fólia került. Ilyenbe bugyolálták a Colectivben megégett áldozatokat is.

A divatbemutatón készült képeket feltöltötték a Facebookra is, de olyan erős reakciókat váltott ki, hogy néhány órán belül letörölték. Természetesen azóta feltűnt máshol a 70 kép. A divattervező nem kért bocsánatot, de azt közölte, hogy a kollekciót jótékony céllal állította össze: a befolyó összeget az áldozatok családjainak ajánlotta fel.

Hirdetés