Az unalmas ülés követése helyett inkább telefonján játszott az RMDSZ-szenátor

Ezerrel dübörög a magyar érdekképviselet a bukaresti parlamentben.
Hirdetés

Minek hallgassa unalmas kollégája még unalmasabb szószéki süketelését, amikor a telefonján is játszhat sokkal izgalmasabb játékot? – gondolhatta Pataki Csaba Szatmár megyei RMDSZ-szenátor és a tettek mezejére lépett.

A romániai magyar közösség érdekeinek képviseletéért, a hosszú és fáradságos munkával kiharcolt jogok védelméért és bővítéséért a bukaresti parlamentbe küldött szenátor úr az ülés közben elővette okostelefonját és játszani kezdett.

Jó nehéz játék lehetett, Pataki Csabának több mint egy órájába tellett továbbjutni a következő szintre.

Csakhogy közben katasztrófa történt! A szenátor úr ugyanis nem tudta, hogy a gonosz Digi24 hírtelevízió lelketlen operatőre ott ólálkodott a környéken és levideózta a kemény munkát.

És mivel nem tudta, hogy rögzítették, a tévéstáb utólagos érdeklődésére megpróbálta karakánul letagadni az egészet.

Hirdetés

Aztán meg is magyarázta: a játék nem akármilyen, nem holmi ócska háborús izé, hanem komoly darab, kemény agymunkát igénylő logikai feladvány, ami képes őt ellazítani.

Reméljük, hogy mentette a szintet, mivel jövőben parlamenti választások vannak, hogy majd akkor folytathassa a lazulást. Persze csak ha ismét bejut a parlamentbe, ha egy szatmári Counter Strike-bajnok le nem győzi.

Mutatjuk a videót, de előbb itt a magyar átirata:

Riporter: Az ülés idején nagyon sokat játszott a telefonján, unatkozott?
Pataki Csaba: Nem, csak az utolsó napirendi pontnál, nem játszottam a telefonon, vagyis már ismertem a kolléga véleményét… Még hallgathatom rendkívül figyelmesen, de mit csináljak, nézzem a kollégát, amint beszél? Ez a játék egy… hogy is mondjam… memóriajáték, azon a szinten már…
Riporter: Kis állatokat kell megmenteni, vagy milyen?
Pataki Csaba: Vagyis hát ez ilyen. Nem túl egyszerű, higgye el. Ez a játék egyfajta sakk, egyenesen lazítás. Nem háborút modellező, semmi olyasmi, ez egy logikai játék. Őszintén, egyfajta virtuális sakk. Nem tartom normálisnak, bocsánatok kérek, többé nem fordul elő, és azt hiszem, ez az első ilyen alkalom, mióta szenátor vagyok.

Hirdetés