Bombafenyegetés miatt leszállt egy repülőgép Budapesten

A német gépet, az utasokat és acsomagokat is átvizsgálják.
Hirdetés

FRISSÍTÉS:

Nem találtak bombát a rendőrség szakemberei azon az Egyiptomba tartó gépen, amely hétfő délelőtt bombafenyegetés miatt a menetrendtől eltérően leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren – közölte az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK).

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen – tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Bombafenyegetés miatt leszállt egy Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délelőtt – közölte a magyar rendőrség.

Hirdetés

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett jelzés a fenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálják. Az azonnali biztonsági intézkedések a repülőtér forgalmát nem érintik – közölte az ORFK.

Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap információi szerint a Condor légitársaság Airbus A321-ese Belgrád térségéből fordult vissza, a gépet a magyar légierő Gripenjei kísérte a leszálláskor. A repülőgép fedélzetén 130 utas és 7 tagú személyzet volt.

Hirdetés