Nyitva van a verskapu, csak bújjatok rajta

...be a marosvásárhelyi könyvvásárra, amely nemsokára kezdődik.
Hirdetés

Egy verskapu felállításával teszik különlegesebbé a könyv marosvásárhelyi ünnepét a 21. Marosvásárhelyi Könyvvásár szervezői és a marosvásárhelyi magyar diákok. A könyvekhez vezető kaput november 12-én, csütörtökön délelőtt fél tíztől kezdik el „építeni”, 10 órától pedig ünnepélyesen megnyitják a vásárt.

A szervezők a verskapu megalkotásában a marosvásárhelyi közösség segítségét is kérik: akik részt akarnak venni az „építésben”, helyezzék el kedvenc idézetüket a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház bejáratánál. 

A csütörtökön startoló vásár idén egy nappal tovább tart nyitva, vagyis vasárnap, november 15-én 14 óráig látogatható. A négy nap alatt több mint 80 program várja az érdeklődőket, az író-olvasó találkozók, dedikálások mellett kiemelt irodalmi programokat is tartanak. Így csütörtökön 17 órától a Kultúrpalota kistermében a Magyar írók estjét, amelynek Györe Balázs, Krusovszky Dénes, Papp Sándor Zsigmond és Tompa Andrea a meghívottja, vagy a Főszerkesztők estjét, ahol az erdélyi szépirodalmi lapok, a Helikon, Irodalmi Jelen, Látó, Korunk, Székelyföld és Várad folyóiratok képviselői lesznek jelen, pénteken, november 13-án 17 órától a színház kistermében.
 
Ugyancsak a színház kistermében, de szombaton 19.30-tól Hulló csillag címmel Jánosházy György-emlékest lesz, amely a tavaly elhunyt költő posztumusz kötetének anyagára és archív hangfelvételekre épül.
 
Emellett színházi előadásokat is tartanak, így a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonce és Léna című előadását, Garaczi László Ovibrader című művéből készült felolvasószínházi produkcióját, illetve a Varga Gábor Kályhabúcsúztató című darabjából készült előadást.
 
Addig is kedvcsinálónak megnézhetjük a könyvvásár (egyik) promóvideóját (lásd fent). A részletes programért pedig klikk ide

Hirdetés