Jazzkívánságműsor Sárik Péterrel

Önnek melyik a kedvenc jazz-szerzeménye? A Sárik Péter Trió Kolozsváron szólaltatja meg a legnagyobb közönségkedvenceket.
Hirdetés

A Sárik Péter Trió szerdán, október 28-án este 8 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében mutatja be Jazzkívánságműsor 2 című albumát.

Sárik Péter jazz zongoraművész négy évvel ezelőtt indított útjára egy egyedi kezdeményezést: közönsége kedvenc dalait dolgozta fel saját stílusában. A koncepció rövid idő alatt annyira sikeres lett, hogy a hallgatók újabb kéréssel álltak elő – szerették volna visszahallgatni kedvenc slágereiket lemez formájában is. Így született a Jazzkívánságműsor album, amely mindössze négy hónap alatt aranylemez lett, valamint 2014-ben a legjobb magyarországi jazz-album kategóriában megnyerte a magyar Grammy-t, a Fonogram-díjat.

A Jazzkívánságműsor koncertsorozat azóta Magyarország egyik legnépszerűbb jazz eseménye, a teljesített kívánságok száma közel százra nőtt. 2014 novemberében a Művészetek Palotájában a Sárik Péter Trió ismét telt ház előtt mutatta be a Jazzkívánságműsor 2 albumot. A kolozsvári közönség az elmúlt évtizedek olyan klasszikusai hallgathatja majd jazz köntösbe bújtatva, mint a Forever Young (Alphaville), a Sound of Silence (Simon and Garfunkel), a Sweet Dreams (Eurythmics), a Your Love Is King (Sade).

Napjaink legnagyobb slágerei sem maradnak ki a sorból: a Virtual Insanity mellett átdolgozásra került az I Believe I Can Fly (R. Kelly) vagy a régmúltat idéző Saint-Saëns-szerzemény, a Hattyú.

Hirdetés

A zenekar tagjai: Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – bőgő, Gálfi Attila – dob. Az új album és a koncertsorozat vendégművésze Micheller Myrtill énekesnő.

A koncertre jegyek már vásárolhatók a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10–14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986), valamint a https://www.biletmaster.ro oldalon.

Hirdetés