Kávé: több mint koffein

Kíváncsi ínyencek lepték el a kolozsvári Koffert: baristák tágították az agyunkat és az ízlelőbimbóinkat.
Hirdetés

Az arabica kávéfajta sokkal több ízt, de feleannyi koffeint tartalmaz, mint a robusta. Ezért a robusta jobban ellenáll a fertőzéseknek. Az is meglepett, hogy a filterből lecsöpögő kávéban sokkal több a koffein, mint a presszóban. Ilyen érdekességeket tanultunk ma reggel a Koffer könyves kávézó vezető baristájától, Berke Sándortól.

Péntek reggel a jó presszókávé titkaiba vezet be, szombaton pedig arról mesél, hogyan készítsünk minőségi kávét az otthoni kotyogóban, polgári nevén a Mokka kávéfőzőben. 
 
A kolozsvári átlagos hétköznapok mellett a Kolozsvári Magyar Napokat is érdemes a Kofferben kezdeni, mert a kávék és főzésmódok után könyveket is bemutatnak is: pénteken Lucian Boia legújabb, Románia (el)románosítása című kötetét a fordító, Rostás-Péter István, szombaton Magyari Tivadar kötetét, A ragasztott házat kóstoljuk a kávék mellé.
 
Ha valaki széken, netalán asztalnál ülne ezeken a reggeleken, akkor jóval a tíz órás kezdés előtt érkezzen meg, mert a Koffer is besorolt azok mellé a magyarnapos helyszínek mellé, amelyeken saját programjaik már jócskán túlnőttek.
 

Hirdetés