A Szamos-partra vonulnak Kolozsvár Színei

Ada Milea-koncert, bringás bazár és műhely, szabadulószoba, gyerekfoglalkozások és lazulás a harmadik Colours of Cluj fesztiválon.
Hirdetés

Újra megnyitják a Filmraktárat és környékét, mert a TIFF-esek által szervezett minifeszt, a Colours of Cluj harmadik kiadása (augusztus 14-16.) az utcákról bevonul a Filmraktárba, illetve a Szamos Dónát negyedi partjára, ahol a Jazz in the park koncertjei kezdődtek idén. 

Esténként

Ide, a Dónát negyedi plázsra egyetlen koncertet harangoz be a Coulors of Cluj mai közleménye: Ada Milea játszik augusztus 15-én, szombaton este 21:30-tól Anca Hanuval és Cristi Rigmannal. A part egyébként a lazulás helyszíne lesz: napközben DJ-k tolják a nyugis ritmusokat, esténként filmeket vetítenek.
 
Ehhez képest a Filmraktár pezsegni fog: péntek este Petra Simone and the Brothers from Cluj játszik a soultól és jazztől a világzenéig és ezek kombinációjáig, vasárnap este a Luna Amară, a Kumm és az Urma tagjaiból Autumn Hotel néven verbuválódott zenészek töltik tele a fülünket progresszív pop-rocktól a grunge-ig terjedő skálával. Utána pedig a NoPaMe ütős trió jammel.

Napközben

  • bringás bazárnak és műhelynek ad otthont a Filmraktár, ahol szakemberektől lehet tanulni bringát szerelni;
  • az egyik helyiségben szabadulószobát rendeznek be, ahonnan három napig lehet szabadulni rejtélyek megoldásával;
  • kincsvadászatot rendeznek;
  • ütőhangszereket lehet szakszerűen püfölni;
  • multimédiás kiállítás űrutazásra visz megkeresni Lajka kutyát;
  • a gyerekeket a Kiddostyle és a Minimum Studio foglalja le maszk- és sárkánykészítéssel, szőnyegszövéssel.
 
További részletek hamarosan a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

Hirdetés