Újra látogatható a Farkas utcai templom

A Kolozsvári Magyar Napok egyik első idei attrakciója! Ráadás: orgonakoncertek és barokk trombita.
Hirdetés

 Ünnepi momentuma lesz az idei nyárnak, hogy a nagyrészt európai uniós finanszírozással megújult templom éppen a Kolozsvári Magyar Napok idején megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt. A templom a felújítás miatt másfél éve van zárva.

A templom ünnepi átadására augusztus 16-án, a 11:30-kor kezdődő hálaadó istentisztelet alkalmával kerül sor. Igét hirdet Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, köszöntőt mond Fazakas Zsolt, a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora. A felújítási munkálatokról Maksay Ádám főtervező számol be.

Koncertek a templomban

Újraindulnak a Farkas utcában tartott, méltán népszerű orgonakoncertek is. A Kolozsvári Magyar Napok keretében, a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség által szervezett Nyáresti orgonamuzsika című koncertsorozat meghívottjai között a következő orgonisták szerepelnek: Müller Márta, Miklós Noémi, Fazakas Ádám, Marinescu Miriam és Potyó István.
 
A sorozat egyik várva-várt koncertje Hegyi Gábor Németországban élő trombitaművész fellépése, aki egy Erdélyben alig ismert hangszeren, a barokk trombitán fog játszani. Kíséri: Sárosi Dániel, a debreceni nagytemplom orgonistája. Műsoron: G. Fr. Händel: D-dúr szvit (trombita, orgona), J. S. Bach: Orgonaszóló, G. Torelli: Szonáta (trombita, orgona), G Muffat: Szonáta (orgona), A. Corelli: Sonata a cinque (trombita, orgona), A. Vivaldi: Orgonaszóló.
 
A templom a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt naponta 10 és 19 óra között látogatható.

Hirdetés