Erdmagyar filmesek, lehet versenyezni!

Tessék, szabad a nevezés!
Hirdetés

A Filmtett Egyesület a 15. Filmtettfeszt – Magyar Filmszemle keretében meghirdeti első erdélyi magyar rövidfilmes versenyét, a Filmgaloppot.

Nyilván az a cél, hogy fiatal, tehetséges alkotók kerüljenek rivaldafénybe, mérettessenek meg, szóval lássuk, mit tudnak.

A Filmgalopp versenye a Filmtettfeszt Magyar Filmszemle helyszínein, szeptember 30. és október 4. között zajlik.

A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 21.

A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén teszik nyilvánossá a szervezők. A díjkiosztó a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen lesz.

Figyelem! Díjak is vannak, és nem is akármilyenek. A fődíj kerek egymillió pengő forint. És közönségdíj is van – 1 000 lej -, hogy ne csak az entellektüel zsűri tolja a tutit.

Hirdetés

Milyen filmeket várnak a szervezők? 30 perc alatti játékidejű, az utóbbi 2 évben (2013. június óta) elkészült fikciós műveket, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer, főszerepet alakító színészek) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítettek, javarészben magyar nyelven. Szóval javarészt, ezen van a hangsúly.

Kik nem szállhatnak ringbe? A versenyben nem vehetnek részt a Filmtett-táborban készült filmek, 35 év fölötti rendezők filmjei, illetve a Filmtett szerkesztőségének tagjai által gyártott/írt/rendezett/fényképezett filmek.

További fontos tudnivalók: itt.

Hajrá, fiatal erdmagyar filmesek!

Hirdetés