Kolozsvár nem hagy aludni

Mert teletömte bulival az év legrövidebb éjszakáját. 150 órányi esemény 24 órában - bírni fogod? Inszomniások és partiállatok előnyben!
Hirdetés

Cluj Never Sleeps nemzetközi néven fut Kolozsvár legzsúfoltabb éjszakája: 30 esemény dübörög majd 20 helyszínen június 20-án éjjel 21. délig. Az idei lesz a harmadik inszomniás éjszakája Kolozsvárnak, a szervező csapat ezúttal összeállt az Ifjúsági Főváros Day 15 csapatával és a városháza 350 ezer lejével, és úgy felpezsdítik a várost, mint eddig egyik fesztivál sem.

14 civil szervezet pályázott városházi támogatásra, hogy bekapcsolódhasson a Kolozsvár Nem Alszik programsorozatba, és egyetlen egyet sem utasítottak vissza – mondta Horváth Anna alpolgármester (a fenti képen jobbra) a mai beharangozó sajtótájékoztatón. 
 
A legtöbb esemény a minden hónap közepén valamilyen köztéri beavatkozást szervező Day 15 saját helyszínén, a Dónát negyedi strandon zajlik majd reggel tíztől este tízig: nyári sportok, gyerekprogramok, filmvetítés, este pedig jazz: Szép András Triója, utána Elena Mîndru (a fenti képen balra) Finnection nevű zenekara játszik. Az eseménynek nem véletlenül Beach Party for a Cause a neve, ugyanis pénzadományokat gyűjtenek a pataréti gyerekek iskolába szállítására.
 
Másnap 11-13 óra között ugyanitt tölthetjük fel villásreggelivel az éjszaka lemerült elemeinket. 
 
Az összesen 150 órára saccolt 30 eseményt ebben a naptárban foglaltuk össze, és ugyan nem NemAlvós program, de feltüntettük benne az első utcazene fesztivált is, amelynek koncertjeibe napközben a Sétatéri parkban lehet belehallgatni. Az egyes eseményekre kattintva derül ki, melyik név mit takar, milyen részprogramokból áll, és az egész naptárat, illetve az egyes eseményeket külön bárki áthúzhatja a saját naptárába.
 
 
Aki a Facebookon tartaná számon a nap különböző eseményeit, az itt csekkolhat be rájuk, illetve a sorozat saját weboldalán magyarul is böngészhető a kínálat. 
 
Gyerekeknek legalább három helyszínen tartanak foglalkozásokat, bábszínházat nézhetnek az utcán, mégpedig a Ioan Bob püspökről elnevezett utcácskán, a Fellegváron minikiadásban lehet kipróbálni a tájfutást de más szabadtéri sportokat is.
 
Buliból tényleg kismillió lesz, a leglátványosabbnak a Bánffy-palota udvarára vj-zett ritmusok, a Francia Intézet udvarán szintén vizuállal dúsított koncert vagy a KMDSZ szülinapi bulija ígérkezik a Iulius Mall tetején, de szokásosan fergeteges lesz a hangulat a magyar színház Szamos-parti udvarán, ahol éjféltől a Loose Neckties Society színészzenekar zenél. Miután kollégái jól kifagatták az ehavi Livingroomban Pethő Anikót ugyanott este tíztől.
 
Cluj Never Sleeps
 
Horváth Anna mellett Cristian Avram, a Cluj Never Sleeps művészeti vezetője sorolja a programokat, mellette jobbra Răzvan Luca programkoordinátor.
 
Aki tiszta látványra vágyik zene nélkül, az ne hagyja ki a lehetőséget, hogy beszálljon a KIFOR hőlégballonjába, amely a Deák Ferenc utcai haranglábnál száll majd fel, először este hat környékén. Vagy menjen ki az Ecsetgyárba az éjszakai tárlatvezetésekre. Vagy maradjon a központba, és menjen vissza a jövőbe a Jókai utcán a képzőművészekkel.
 
Hogy ne kelljen végigtaxiznunk az éjszakát, a közszállítási vállalat félóránként fog buszokat indítani a 25-ös, 30-as és a 35-ös járat vonalán.
 
Ha a bulik nem ráznának eléggé fel, az Interteam sportegyesület a Szent Mihály-templom parkolójában spinning biciklikkel és oktatókkal, kosárpalánkokkal, tollasütőkkel és labdákkal gondoskodik róla, hogy feltornázzuk az oxigénszintet a vérünkben. Vasárnap délben pedig a főtéri Zumbathonon vezethetjük le az éjszakát.
 
Ezek szerint Kolozsvár tényleg nem alszik? Nem, nem, soha.

Hirdetés