Hargita Megyenapok – immár tizenegyedszer

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg Hargita megye önkormányzata és a Hargita Megyei Kulturális Központ a Hargitai Megyenapokat május 14–22. között.
Hirdetés

A programfüzet ezúttal Csík, Udvarhely, Gyergyó térségére osztja a programokat, hogy könnyen áttekinthető legyen. Az egyhetes rendezvénysorozat színes programokat kínál a sport, a turizmus és a kultúra terén, sok bábelőadást, tánccsoportot és kiállítást mutatnak be a megyében élőknek és az idelátogatóknak.

Ferencz Angéla, a kulturális központ vezetője kiemelte a több mint ötven program közül a Csíkszeredában bemutatandó Szárhegy 40. A gyergyószárhegyi alkotótábor négy évtizede című kiállítás megnyitóját a Csíki Székely Múzeumban, illetve a Csűrdöngölő – Hargita Megyei Gyerek- és Ifjúsági Néptánctalálkozót. Udvarhelyszéken a Kadicsfalvi családok majálisa és a Rugonfalvi Ifjúsági Napok – Együtt a család című rendezvényen kívül sok érdekes bábelőadás lesz, amelyeket kistelepüléseken szerveznek. Gyergyó térségben érdemes lesz ellátogatni a 16. Felszállott a páva című néptánc, népdal, népzene, népmese, népi gyermekjáték témájú vetélkedő Gyergyói-medencei találkozójára Gyergyóalfaluba, a színházkedvelőknek a Dance.Movement.Theater című kortárs táncszínházi fesztivál kínál kikapcsolódási lehetőséget.

A rendezvény részletes programja megtalálható a megyenapok.ro weboldalon.

Hirdetés