Igen, tessékkel köszönnek Bukarestben is

Kolozsvár és Budapest után a román fővárosban is megtekinthető a Kincses többnyelvűség kiállítás.
Hirdetés

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet ad otthont legközelebb annak a tárlatnak, amely Kolozsvár többnyelvű múltját hivatott bemutatni. A Kincses többnyelvűség megnyitója március 31-én, kedden este 7 órától lesz a bukaresti intézetben. A kiállítást Zákonyi Botond, Magyarország romániai nagykövete nyitja meg.

A megnyitót követően szakemberek beszélnek a romániai többnyelvűségről. Közigazgatásban
dolgozók a szabályozásról, állami hatóságok a hozzájuk érkezett tapasztalatokról, reklámszakemberek a marketing nyelvi érzékenységéről, multinacionális vállalatok a cégen belüli többnyelvűségről, illetve az ügyfelek visszajelzéseiről. A kerekasztal résztvevői: Asztalos Csaba Ferenc (elnök, Országos Diszkriminációellenes Tanács), Diósi László (igazgató, OTP Bank), Orbán Csaba (Big Print) és Turos Lóránt (alelnök, Nemzeti Audiovizuális Tanács).

Az Igen, tessék! szóban forgó tárlatát eredetileg Kolozsvár főterén, majd Budapesten lehetett megtekinteni: a plakátokból, képeslapokból, apróhirdetésekből és egyéb – a dualizmustól napjainkig tartó időszakot felölelő – kordokumentumokból összeállított gyűjtemény jó kis nosztalgiatúra volt az érdeklődőknek (beszámolónk a kolozsvári tárlatról itt olvasható).

Fotó: Szabó Tünde

Hirdetés