Büszke vagyok, hogy nem román vagyok!

Szenzáció! Svájc már nem semleges! Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Ki hitte volna, hogy a svájciakban így buzog a hazafiság? Nemrég egy zürichi televízió nézettségi csúcsot döntött egy kampánnyal, melynek célja a helybeli közötti szolidaritás újraélesztése. A kampány igen ihletett címe: Büszke vagyok, hogy nem román vagyok!

„A három hónapja beindított kampány során számos szpotot mutattunk be Svájc csodáiról. Büszke állampolgárokat, amint teljesen sima utakon vezetik autóikat. Becsületes svájci politikusokat, amint az Alpokat átszelő autópályák építésére vonatkozó szerződéseket írnak alá. A svájci frank megerősödésén örvendező büszke állampolgárokat.  Büszke állampolgárok muskátlival díszített, szépen gondozott hétvégi házait. Büszke állampolgárok által készített sajtokat, amiknek nem ugyanolyan az ízük, függetlenül attól, hogy Rucărnak vagy Daliának nevezik őket”, nyilatkozta Hans Hodensack, a zürichi televízió igazgatója.

„Konferenciákat is szerveztünk a témában, ahol Svájc jelentős közéleti személyiségein kívül angol, német és holland előadók is felszólaltak. A románok szégyenére, még olyan elmaradott országokból is érkeztek meghívottak, mint Franciaország.

„Amióta a Büszke vagyok, hogy nem román vagyok! szlogen elterjedt, a hazaszerető svájciak száma ugrásszerűen megnőtt, tette hozzá az igazgató a „Büszke vagyok, hogy nem román vagyok!” Fesztivál zárórendezvényén, amelyet Svájc több városában egyszerre szerveztek meg.

Hirdetés