Augusztusi Critical Mass

A biciklisták kritikus tömege újra elindul, hogy guruló felkiáltójelekként figyelmeztessék az illetékeseket: nekik is vannak jogaik.
Hirdetés

Aki esetleg nem tudná: a Critical Mass (Kritikus Tömeg) bringásmozgalom 1992 október 30-án született, San Franciscóban. Ja, az ex-hippi város, biza. És azóta világszerte zajlik, minden hónap utolsó péntekén.

Célja is van neki. Felhívni a város figyelmét, hogy bringások bizony léteznek, meg jogaik is vannak, meg hogy elegük van a sok parkoló autóból, meg parkolóhelyből, meg hogy egy sáv a járdán nem bicikliút. (Akkor mi a franc, kérdem szelíden.)

Na de nem vitatkozunk, nézzük a naptárt. Aha, holnap épp hó utolsó péntekje van. Ezek szerint Critical Mass tömegbicajozás lesz. Vagyis: augusztus 29-én délután hatkor találka a ló farkánál. A Fő téren, naná.

Akiben forr az aktivista vér, öltözködjön excentrikusan, vigyen magával bannert, zászlót, csörgőt, vuvuzelát, és persze stickereket, mert bringázás közben kiválóan lehet ragasztgatni.

Hirdetés

Hajrá, bicajosok!

Ja. Ha már ilyen szépen megcsinálták a Facebook eseményt a szervezők, abba is belegondolhattak volna esetleg, hogy több magyar bringás van éppen Kolozsváron, mint angol, amerikai, ausztrál, stb.

Hirdetés