Mit keres a marxizmus Kolozsváron?

Ellenállási pontokat a nagyjából hegemónnak számító neoliberális gazdasági világszemlélettel szemben.
Hirdetés

Tamás Gáspár Miklós ad elő magyarul délután négy órától a BBTE főépületében Kritikai elmélet-e a marxizmus? címmel. A filozófus előadását az első emeleti D. D. Rosca teremben lehet meghallgatni.

Este héttől a tranzit.ro székhelyén (Brassai Sámuel u. 5) a KRÍZISKULTÚRA ÉS VÁLSÁGPOLITIKA című konferencia második része kezdődik ezzel az alcímmel: Marxizmus és posztkolonializmus: mi legyen a hegemóniaellenes narratíva a posztkommunista Kelet számára?
 
Itt Anselm Jappe, a filozófia, esztétika és a kritikai elmélet professzora, illetve Aakash Singh Rathore, a római LUISS Egyetem Etika és Globális Politikák Centrumának kutatóprofesszora szólal fel Alex Cistelecan és Veronica Lazăr moderálásával. 
 
Pénteken 14 órától két könyvet mutatnak itt be: Tamás Gáspár Miklós románra fordított könyvét, amelynek címe Postfascism și anticomunism. Intervenții filosofico-politice [Postfasizmus és az antikommunizmus. Filozófiai-politikai felvetések]; illetve Anselm Jappe Aventurile marfii: Pentru o noua critica a valorii [Az áru kalandjai. Egy új értékkritikáért] című kötetét. Mindkettő a kolozsvári Tact kiadó gondozásában jelent meg.

Hirdetés