Könyv, szó gyermekeknek

A 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét programjaiból szemelgetünk. A célközönség ezúttal a 3-100 év közöttiek.
Hirdetés

A Könyvnapok általában egybeesnek a TIFFel. Ez nem feltétlenül mindig folyton jó, sajnos. De a Könyvnapok a gyermeknappal is egybeesnek, általában. Ez viszont jó, szerzőknek, gyermekeknek egyaránt. Mert, ugye, a gyermekek nem nézik a TIFF-horrorokat. Viszont esetleg meghallgatják, megnézik a gyermekirodalmat. Már ha nem tolják a Warcraftot. Tehát, a kiszemelt események, Kronosz szerinti sorrendben:

1. Május 30-án, pénteken délelőtt 11.40-től verses-zenés standup lesz, László Noémi Feketeleves című kötetéből. Más részleteket nem tudtunk meg, aki kíváncsi, ne öregedjen meg, inkább menjen el a Brassai Sámuel Elméleti Líceumba, és nézze meg magának.

2. Május 31-én, szombaton délelőtt 11.00 órától Cseh Katalin Hold-világ című könyve (Kriterion Könyvkiadó) kerül terítékre, a Bánffy-palota belső udvarán. A kötetet bemutatja Zsigmond Emese.

3. Június 1-én, vasárnap, gyermeknapon délután 13.00 órakor a Szántai János-Szántai Kristóf szerzőpáros olvas fel A Jó, a Rossz, a Csúnya és egyéb mesebeli párbajok című kötetükből. Jelenlétükkel emelik az esemény fényét: Jánosi Andrea, a kötet illusztrátora és H. Szabó Gyula kiadó úr.

Hirdetés

Skacok, olvasni… ööö.. megéri? Vagy valami ilyesmi.

 

Hirdetés