Nem elég, hogy hatalmas késéssel készült el, máris javításra szorul a váradi reptér új terminálja

Beázott az új tető, ezért a korábban már megbírságolt kivitelezőket ismét vissza kellett hívni dolgozni.

Hirdetés

A nagyváradi repülőtér új termináljával már a kezdettől problémák voltak: 26 millió lejes beruházással megépített közel háromezer négyzetméteres várónak 2018-ban kellett volna elkészülnie, de végül csak két évvel később adták át, lett is botrány belőle. A kivitelezőt akkor meg is bírságolták, de úgy látszik, hogy még így sem sikerült tökéletes munkát végezni.

Az új terminált ugyanis csütörtök reggelre elárasztotta az esővíz, mert beázott a tető. Ezért most ismét ki kell hívni a helyszínre a kivitelezőket – a bukaresti UTI Grup és Eldiclau cégek képviselőit –, mert szerencsére a munkálat még garanciában van. Nem kizárt, hogy a remek munkájukat ismét „megköszönik” egy szép összegű bírsággal.

Tervekben egyébként továbbra sincs hiány: uniós pénzből meghosszabbítanák a a kifutópályát – reméljük ezúttal jobban odafigyelnek a kivitelezőre –, mi több, a Bihar megyei és a váradi önkormányzat egy saját légitársaság létrehozását is bejelentette már, idén márciustól már működtetni is akarták, csak akadt egy kis gubanc. Kiderült, hogy a projekt azért stagnál, mert még mindig nem találtak céget, amelytől a repülőgépeket bérelnék.

Hirdetés