Másodszor is kisiklatta a CFR-t az Alkmaar

A román bajnok újabb esete a holland profizmussal: esélye sem volt Alkmaarban a CFR-nek.

Hirdetés

Két hét elteltével szinte csak a helyszín változott a két csapat Konferencialiga-mérkőzésén, a játék képe alapján azt gondolhattuk volna, hogy az edzők lenyomták a copy+paste billentyűket.

A hollandok hazai pályán is kényelmes labdajáratással kényszerítették állandó futkosásra és védekezésre a kolozsvári csapatot, hogy aztán egy-egy mélységi passzból gyorsan helyzetbe kerüljenek. A vezető gól pedig még gyorsabban jött, mint a Fellegváron, mert Camora elnézett egy beadást, és Gudmondssonnak öt méterről nem volt probléma belőni a labdát.

Később hatról már igen, ráadásul akkor a kapu is üres volt Bălgrădean védése után.

A CFR csak a második félidőben tudott támadni,

de Vindahl-Jensen hazai kapusnak így sem volt védeni valója, bár ehhez az is kellett, hogy Păun közeli lövés helyett passzolni próbáljon (rosszul), Deac pedig a kapufát találta el.

Ez volt a CFR egyetlen egyenlítési esélye, mert az ellentámadásból Karlsson második gólpasszát Pavlidisz lőtte be közelről, és ezzel az Alkmaar már fél lábbal a tavaszi nyolcaddöntőben van.

A CFR pedig továbbra is nyeretlenül áll a tabella alján, és normális esetben négy forduló után egy pontos klubok nem álmodozhatnak a továbbjutásról az európai kupák csoportkörében.

Ám a D-csoport másik meccsén a CFR-nek legkedvezőbb eredmény született, így ha a hátralevő két meccsen a Randerst és a Jablonecet is megverik a vasutasok,

még elcsíphetik a második helyet.

Hirdetés

Ehhez persze az is kéne, hogy a kíméletlen holland profizmus a csehek és a dánok ellen is kitartson.

Európa Konferencialiga, 4. forduló, D-csoport:

AZ Alkmaar–Kolozsvári CFR 2-0 (Gudmundsson 5., Pavlidisz 86.)

Randers FC–FK Jablonec 2-2 (Hammershøj-Mistrati 46., Kubista 53. – öngól, illetve Čvančara 73., Kratochvíl 83.)

Az állás: 1. Alkmaar 10 pont, 2. Jablonec 5, 3. Randers 4, 4. CFR 1.

Hirdetés