Foci-Eb – Viszlát, Hollandia! Pá pá, Portugália!

A belgáknak egyetlen kaput találó lövés is elég volt a címvédő portugálok legyőzéséhez a nyolcaddöntők második napján, a csehek pedig meglepték a hollandokat.

Hirdetés

A nap sírásója: Matthijs de Ligt. Egy kiegyensúlyozott meccset borított fel, amikor utolsó védőként szándékosan kézzel ütötte el a labdát, hogy ne kerüljenek helyzetbe a csehek. Utóbbiak pedig simán kihasználták az Eb eddigi leghosszabb, 35 perces emberelőnyét.

A nap tehetetlenje: Frank de Boer. A hollandok edzőjének fogalma sem volt, mit is kellene változtatnia a piros lap, majd az első cseh gól után.

A nap megdöbbentő statisztikája: a holland impotencia. A csoportkörben legtöbb lövést eleresztő holland csapat a nyolcaddöntőben egyszer sem találta el a kaput, sőt, a második félidőben egyetlen lövése sem volt.

A nap hatékonya: Belgium. Egyetlen kaput találó lövéssel is le tudta győzni Portugáliát egy sokáig sakkpartira hasonlító, óvatos, statikus meccsen.

A nap későn ébredője: Portugália. A címvédő az utolsó negyedórában nem töltött, csak lőtt, de csak kapufáig jutott a belgák ellen. Az első 75 percben viszont partner volt a belgák kivárásra játszó focijában.

A nap lágyszívűje: Felix Brych. Képes volt megkegyelmezni a 38 évesen is brutálisan odalépő Pepének, pedig a portugálok védője szokás szerint mindent megtett a kiállításért.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők:

Hollandia–Csehország 0-2 (Holes 68., Schick 80.)

Kiállítva: De Ligt (holland, 55.)

Hirdetés

Belgium–Portugália 1-0 (T. Hazard 42.)

A góllövőlista élmezőnye:

5 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál)

4 gólos: Patrik Schick (cseh)

3 gólos: Romelu Lukaku (belga), Georginio Wijnaldum (holland), Emil Forsberg (svéd), Robert Lewandowski (lengyel)

 

Hirdetés