Mehetnénk esküvőre, keresztelőre, maszk nélkül az irodába, egy feltétellel. Ugye sejti, mi az?

Ha a javaslatokat elfogadják, ezek is a június 1-jei lazítások között szerepelnek majd.

Hirdetés

Amint az várható volt, egyre-másra jönnek a olyan javaslatok odafentről, amellyel arra kívánják ösztönözni a népet, hogy ugyan oltassa már be magát.

Florin Cîțu miniszterelnök – aki nem kisebb célt tűzött ki kormánya és az oltási kampány számára, mint az, hogy június 1-jére Romániában ötmillió beoltott legyen, őszre pedig meglegyen a 70%-os átoltottság – szerdán újságírói kérdésre felvázolt pár javaslatot, amelyet a pénteken összeülő tárcaközi bizottság elé terjeszt.

Az egyik ilyen, hogy júniustól újra lehessen esküvőket, keresztelőket és ehhez hasonló magánrendezvényeket szervezni, de csak beoltott személyek részvételével.

Ő (Cîțu) ugyanis normális lépésnek tartja, hogy a korlátozások egy részét feloldják azok számára, akik állampolgári felelősségüket komolyan véve immunizálták magukat a vírus ellen.

A másik ilyen ötlet, hogy

az olyan irodákban, ahol csak beoltottak dolgoznak, szintén június elsejétől ne legyen kötelező a maszkviselés.

Ezek az intézkedések persze csak akkor játszanak, ha pénteken jóvá hagyják őket.

A miniszterelnök elmondta, hogy a normalitáshoz való visszatérésnél, és a maszk nélküli élet lehetőségénél nem kell jobb ösztönzés, hiszen mindenki erre vár.

Hirdetés

Florin Cîțu a következő időszakban több oltásközpontba is ellátogat, és oltásmaratonon is megjelenik, hogy saját arcával is népszerűsítse az oltakozást.

Azt is mondta, ha tehetné, újra beoltatná magát.

Vajon mit keverhettek az oltásába, hogy ennyire jó volt neki?

Hirdetés