Semmi, csak az egészségügyi minisztérium levélbombát küldött az oltásközpontoknak

Egy tisztviselő simán összekevert két kardinálisan fontos dolgot. Belefér.

Hirdetés

A hazai oltáskampány főstratégája, Valeriu Gheorghiță doktor úr felszólította az Egészségügyi Minisztériumot, ugyan küldjön már egy körlevelet (értsd, felszólítást, parancsot, ukázt) az oltásközpontoknak, miszerint péntekig (január 8.) zárják le az egészségügyi személyzet beoltási időpontjainak előjegyzését.

Ugye, nem túl bonyolult kérés. Valakinek egyszerűen fognia kellett volna a kezét és végigfutnia vele a billentyűzeten, ezt az egyszerű felszólítást megszövegezendő. Nos, ez a valaki meg is tette (ja, az egészségügyi miniszter alá is írta!), aztán pedig a levél huss, útnak indult, sőt, meg is érkezett. És felrobbant!

Ugyanis az állt benne, hogy az oltásközpontokban tevékenykedő oltóknak péntek este nyolc óráig be kell fejezniük az egészségügyi személyzet beoltását. Ismételjük: BEOLTÁSÁT! Na és most képzeljék el a haza érintett illetékeseit, amint megnyitották a levelet… és bumm!

Aztán persze megint következett a bizonyítvány-magyarázás. Gheorghiță doktor egy gyűlésen hamar elmondta, hogy izé, baki történt, valaki rosszul értette az utasítást. Sőt, azt is hozzátette (erre megint felszaladhat az átlagember szemöldöke a homlok közepéig), hogy a javított (!) felszólítás sem jelenti azt, hogy a megadott dátum után nem lehet oltási időpontokat előjegyezni.

De könyörgünk, ha ez így van, akkor miért, MIÉRT volt egyáltalán szükség a levélbombára?

Hirdetés