Jó hír a maffiának: az alkotmánybíróság sztornózta a telefonkártyás rendeletet – lehet név nélkül telózni

Akkor amit megbeszéltünk múltkor, plusz a Gabikáék részét is, ha hoznád…

Hirdetés

Alkotmányellenesnek találta az alkotmánybíróság azt a sürgősségi kormányrendelettel életbe léptetett jogszabályt, miszerint az idei év elejétől, de legkésőbb tavaszától a mobilszolgáltatóknak nyilvántartásba kell venniük a feltöltős típusú (PrePay) telefonkártyát vásárlók személyi adatait.

Az ügy szálai egészen a tavaly nyári caracali rémtörténetig vezetnek vissza – ennek nyomán fogadott el a kormány (valamelyik – olyan sok volt) egy sor szigorítást annak érdekében, hogy ne lehessen többé névtelenül kamuzni az 112-es segélyhívós srácoknak.

Az alkotmánybíróság döntése nyomán azonban megy az egész a levesbe: a döntés végleges, így automatikusan felfüggeszti a szóban forgó rendeletet.

Már amennyire én értek a joghoz.

Hirdetés

A lényeg, hogy ezentúl is lehet majd név nélkül feltöltőkártyát vásárolni, és ez igencsak jó hír minden hazai maffiózónak, bérgyilkosnak, sötétben settenkedőnek és skizofrén sorozatgyilkosnak.

Amúgy a döntés a nép ügyvédjének panasza nyomán született aki (amely?) szerint a rendelet sérti a személyes szabadságjogokat.

Hirdetés