Eltiltják egy időre a köztisztségtől az RMDSZ egykori botrányhősnőjét

Nagy Debreczeni Hajnalkát megfeddte az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség.
Hirdetés

Az összeférhetetlenség gyanúja már évekkel ezelőtt felmerült Nagy Debreczeni Hajnalka esetében, amikor kiderült, hogy a semmiért kapott magas fizetést a Kolozsvári Rádiótól, azonban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) most kimondta azt, amit eddig is sejtettünk. Igaz, nem a volt fiktív rádiós munkája, hanem a Román Televíziótársaság (SRTv) igazgatótanácsi tagsága kapcsán állapította meg az összeférhetetlenséget.

Az ANI közleménye szerint 2016. március 22-e és 2017. szeptember 27-e, valamint 2018. március 28-a és szeptember 25-e között Nagy Debreczeni Hajnalka egyidejűleg volt a SRTv igazgatótanácsi tagja és két gazdasági társaság ügyvezetője, megsértve ezzel az összeférhetetlenségi törvényt. A fegyelmi vétségnek számító összeférhetetlenség miatt

három évig eltiltják bárminemű köztisztség viselésétől.

A köztisztségek vállalása márpedig egészen jól ment eddig Kelemen Hunor RMDSZ-elnök volt sajtófőnökének. Volt olyan év, hogy az év elején még a képviselőházban dolgozott tanácsosként, ezután a Család- és Gyermekjogvédelmi Hatóság alelnöke lett két hónapig, majd visszatért a Román Közszolgálati Televízióhoz szerkesztőnek, augusztusban már a Román Rádiótársaságnál, novembertől pedig a kulturális minisztériumban végzett tanácsosi munkát. A Román Televíziótársaság (SRTV) igazgatótanácsába 2014-ben nevezték ki először.

Nagy Debreczeni Hajnalka az utóbbi években több botrány főszereplője is volt. A legutóbbi akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy férje révén RMDSZ-alapítványi segítséggel nyitott belvárosi éttermet. 

Egyik cége nem működik, a másik pedig nem sajtóval foglalkozik, és nem is áll szerződésben a közszolgálati médiával, márpedig a közszolgálati tévé igazgatótanácsi tagjait csak ettől tiltja el a rájuk vonatkozó törvény — nyilatkozta Nagy Debreczeni Hajnalka a Krónikának. Azt is elmondta, hogy a törvényes határidőn belül megfellebbezi az ANI keddi döntését.

Hirdetés