Álommelóra várják a jelentkezőket Temesváron

Épp csak a vörös szőnyeget nem terítik le az érdeklődők előtt.
Hirdetés

Kiváltságokat hoz a jelentkezőknek az akut buszsofőrhiány Temesváron. A Bánság fővárosában már annyira nem akad jelentkező a helyi közszállítási vállalat járműveinek irányítására, hogy Bukarestből importálnak. Jövő hétre három fővárosi járművezetőt vár interjúra a közszállítási vállalat vezetősége, mely közölte: feleségeiket is alkalmazza, csak menjenek.

A temesvári polgármesteri hivatal 30 új gyártású troli és 16 szintén vadonatúj villamos vásárlására nyújtott be uniós pályázatot, és a villamossínek egy részét is kicserélné. 40 új elektromos autóbuszt is vesznek, de hiábavalók a látványos beszerzések, ha nincs, aki vezesse a járműveket.

Nicolae Bitea, a helyi közszállítási vállalat vezetője szerint jelenleg 98 gépjárművezetőt foglalkoztatnak és újabb 11 alkalmazása van folyamatban. Ahhoz, hogy maximális kapacitással működhessenek, legalább 130 sofőrre lenne szükség. Egy tucat új alkalmazott az új trolikon, újabb 15 az új villamosokon járhatná a várost.

A vállalat különböző bónuszokat is adna, csak jöjjenek a jelentkezők. Egy buszsofőr bruttó bére 3250 lej, de tíz százalékos hűségpénzt is kap és ugyanennyi jár a ledolgozott évekért, és a végösszeg a hétvégi munka utáni pótlékokkal tovább nő. A temesvári buszsofőrök legalább 4000 lejt visznek haza, és ha nem helybéliek, szolgálati lakást is biztosít számukra a vállalat.

Amely nagyobb áldozatra is hajlandó: ha valaki buszsofőrnek állna és nincs meg a D kategóriás jogosítványa, a cég állja a hat hónapos sofőriskola költségeit és erre az időszakra 2000 lejes nettó bért is fizet a tanoncnak. Ha így sem sikerül jelentkezőket toborozni az álomállásra, a végső megoldást a cégvezetés abban látja, hogy Sri Lankáról vagy Vietnamból hozzon buszsofőröket.

Hirdetés