Iohannis, Dragnea, Tudose is lerótta kegyeletét Mihály király koporsójánál

A bukaresti királyi palotánál több sorban álltak az emberek az elmúlt napokban, volt aki néhány órát is várakozott, hogy elbúcsúzhasson.
Hirdetés
Klaus Iohannis államelnök, Mihai Tudose kormányfő, Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke és Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke is lerótta kegyeletét szombat délelőtt Mihály király koporsójánál.
 
A királyi palotához érkezett Mihai Fifor védelmi miniszter, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Dacian Cioloş volt kormányfő, Corina Creţu európai biztos, de több diplomata és egyházi képviselő is. A trónteremben részvétet kívántak Margit hercegnőnek, a román korona őrének és Radu hercegnek, valamint a királyi család többi tagjának.
 
Mihály király szertartásán a brit, a svéd, a spanyol, belga, jordán, luxemburgi, liechtensteini, bahreini, bolgár, görög, szerb, albán, francia, porosz, olasz és portugál királyi házak képviselői is jelen lesznek.
 
Több ezren rótták le kegyeletüket az elmúlt napokban Mihály király koporsójánál. A királyi palotánál több sorban álltak az emberek, néhány órát várakozniuk kellett azoknak, akik be szerettek volna jutni a király koporsójához, hogy utoljára elbúcsúzzanak tőle.
 
Szombaton 10 óra 30 perctől rövid vallásos szertartásra került sor a trónteremben, majd 10 óra 55 perckor vallásos és katonai ceremóniát tartottak a királyi palota előtti téren.
 
Ezután a koporsót a pátriárkátus székesegyházába viszik, ahol 12 óra 50 perc és 14 óra között zajlik majd temetési szertartás. Innen Curtea de Argeşre szállítják a koporsót, és a királyi temetkezési helyül szolgáló új ortodox székesegyházban helyezik örök nyugalomra Mihály királyt.

Hirdetés