Két kiló kokaint csempészett volna be a gyomrában két brazil

De nem jött össze.
Hirdetés

A gyomrában akart becsempészni két kilogramm kokaint két brazil állampolgár, de a bukaresti Otopeni repülőtéren lebuktak.

A Szervezettbűnözés- és Terrorizmus-ellenes Ügyosztály (DIICOT) közleménye szerint Rodrigues Gomes Vericét (41 év) és Lourenco Da Silva Weslleyt (19 év) kábítószer-csempészet és veszélyes drogok nemzetközi csempészése miatt őrizetbe is vették.

A közlemény szerint november 10-én 15 óra 10 perckor az Henri Coandă repülőtéren két brazil állampolgár érkezett az országba Sao Paolo-Zürich-Bukarest útvonalon keresztül.

Az ellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy tiltott szereket próbálnak bejuttatni az országba, így röntgenfelvételeket készítettek róluk, és kiderült, hogy kábítószer található a gyomrukban.

Az ügyészek orvosi vizsgálatot rendeltek el, hogy eltávolítsák szervezetükből az idegen tárgyakat, amelyek a gyanú szerint drogkapszulák lehetnek.

Rodrigues Gomes Verice 15 kapszulától szabadult meg, miközben aláírta a DIICOT által elrendelt fizikai vizsgálatokhoz szükséges jóváhagyást, később a Floreasca kórházban 114 kapszula jött ki a gyomrából, amelyekben összesen 1 537 gramm kokain volt elrejtve.

Hirdetés

November 10-12 a Floreasca kórházban Lourenco Da Silva Weslley gyomrából összesen 43 kapszula került ki, amely 426,4 gramm kokaint tartalmazott.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak Isztambulba szerették volna eljuttatni a kábítószert. Autóbusszal utaztak volna tovább.

A két brazil állampolgárt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezheti kedden a fővárosi törvényszék.

Hirdetés