Még a kormányfő is cigizett a parlamentben

A honatyák is szétfüstölik az irodáikat, és fütyülnek az ezt tiltó törvényre.
Hirdetés
A vezető politikusok fütyülnek arra, hogy már másfél éve tilos dohányozni a nyilvános zárt terekben, és rendszeresen rágyújtanak akár a parlamenti irodákban is – derül ki a Digi24 hírtelevízió összeállításából.
 
Miután fél éve égő cigarettával a kezében filmezték le Sorin Grindeanut, most a PSD másik friss miniszterelnökéről, Mihai Tudoséról kerültek elő felvételek, amint égő cigarettával a kezében beszélget a PSD-frakció parlamenti irodájában. A hírtelevízió szerint ez a felvétel tavaly április végén készült, de a beltéri dohányzás már akkor is tilos volt.
 
A parlamenti folyosón lendületes léptekkel haladó Niculae Bădălău pedig, a PSD ügyvezető elnöke akkor vette észre a hamvadó cigarettavéget a saját kezében, amikor erre, illetve a tiltásra az újságírók felhívták a figyelmét.
 
A dohányzást kitiltó törvény kezdeményezőjét, Aurelia Cristea volt PSD-s honatyát ez nem lepi meg. Látta saját kollégáit zavartalnul füstölni a szakbizottságok irodáiban is, nyilatkozta a Digi24-nek, és szomorúan állapította meg, hogy a törvényeket csak az egyszerű polgároknak kötelező betartani, azoknak pedig nem, akik nemcsak megszavazzák őket, de példát is kellene mutassanak a törvények tiszteletéből.

Hirdetés