Továbbra is „magyar bajnok” Gyenes Mani

Miután Romániában nem talált legyőzőre, a magyarországi mezőnyben is élen áll a Dakar maratonijának kétszeres győztese.
Hirdetés

A Nógrád megyei Bér község területén rendezett endurokrossz magyar bajnoki futamon is dobogóra állt a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes „Mani” Emánuel, ezzel három forduló után, féltávon még mindig vezeti az első osztály E2–3 kategória összetett táblázatát.

Románia legjobb motoros versenyzője a harmadik helyen zárt az elmúlt szombati versenyen, a hazaiak legjobbja, Grillmayer Gábor (KTM OKR Team) ezúttal is legyőzhetetlen volt, két óra alatt két percet vert Manira. Amire a szatmári pilóta sem számított az, hogy megjelent a nógrádi futamon egy szlovák újonc is. „Eddig még sehol sem találkoztam vele, de szóltak a többiek, hogy figyeljek a srácra, mert nagyon gyors.

Ez így is volt, egy perccel volt gyorsabb nálam” – mondta Martin Kratkyról (Corto Team, KTM) Gyenes Mani, aki ezzel nem tudta teljesíteni a hétvégére kitűzött célját, hogy legalább a második helyen zárhasson. A Dakar–ralin kétszeres maraton kategória–győztes pilóta szerint az új motorkerékpárja még mindig nem teljesít az elvárásokhoz mérten.

„Ez a Sherco nem akar úgy viselkedni, ahogy akarom. A rajtot mindig viszem vele, de utána annyira szétrázza a kezem, hogy nem tudok jól teljesíteni hosszú távon. Talán rövid a tengelytáv miatt gyengébb a stabilitása. Nem tudom. Két hét múlva Arad megyében, Borossebesen megkezdődik a román enduro–bajnokság, oda a KTM-mel megyek. Csak versenykörülmények között látom majd a különbséget a két motor között – mondta.
Maninak összetettben 67 pontja van, három fordulóval az idényzárás előtt a szatmári srác az első a tabellán.
 

Hirdetés