Betelt a pohár: Eckstein-Kovács Péter otthagyja az RMDSZ-t

Elege van abból, hogy az RMDSZ összejátszik a PSD-vel.
Hirdetés

Eckstein-Kovács Péter volt szenátor a szombat esti kolozsvári tüntetésen közölte: 28 év tagság után otthagyja az RMDSZ-t. Mint mondta: sok mindennel nem ért egyet, de a szövetség igazságügyi törvényekkel szembeni álláspontja miatt „betelt a pohár”. A büntető perrendtartás módosításai az RMDSZ szavazataival mentek át. Döntésében emellett az is szerepet játszott, hogy elfogadhatatlannak tartja a PSD-vel való összejátszást – jelentette ki a Főtéren összegyűlt jó pár száz tüntetőnek.

A lemondásról készült felvétel kb. 1:38-tól:

Kolozsvár Főterén ötödik napja zajlanak tüntetések a büntetőeljárás törvénykönyvének e heti módosításai miatt. A demonstrálók kormányellenes rigmusokat skandálnak, lemondást követelnek, ugyanakkor Iohannist éltetik, aki ma bejelentette, hogy újra indul az államfőválasztáson.

A tüntetők elszántságát mi sem bizonyítja jobban, hogy összesen 11 sátort állítottak fel a Főtéren, hogy addig maradhassanak, amíg a Dăncilă-kormány le nem mond. Tekintettel arra, hogy a PSD Végrehajtó Bizottságának pénteki ülése alapján úgy tűnik, hogy a kormány a végsőkig kitart, egy ideig még biztosan maradniuk kell.

Eckstein-Kovács Péter 1990 óta van jelen a romániai politikában. 1990-1992 között az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselője, majd 1992-1996 között kolozsvári önkormányzati tanácsos volt. 1996-tól 12 éven át Kolozs megyei szenátor volt. 1999 és 2000 között kisebbségügyi miniszterként dolgozott Mugur Isărescu kormányában.
 

Hirdetés