Ortodox pap december 1-jei üzenete a „fogcsikorgató” székelyeknek (VIDEÓ)

Sepsiszentgyörgyön vette egy kalap alá a románok és a magyarok őseit.
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi december 1-jei ünnepségen felszólalt egy ortodox pap, aki az alábbi üzenetet fogalmazta meg a magyaroknak és a székelyeknek:

„Testvéreinknek, akik most otthon vannak és csikorgatják a fogukat, testvéri üzenetem van. És nem a levegőbe beszélek.

Testvéreink, akiknek többsége magyarnak és székelynek hiszi magát! Kérlek, nézzetek a tükörbe, nézetek egymásra, és figyeljétek meg, ha sárga arcotok, ferde szemetek, fekete hajatok van, akkor mongolok vagytok és a mongolok utódai. De nézzétek csak meg jobban, nagyon is hasonlítotok ránk. Nincs sárga arcotok, ferde szemetek és fekete hajatok. Ébredjetek fel és legyetek büszkék arra, hogy ugyanazok az őseitek vannak, mint nekünk. Őseitek a legvitézebb és legigazabb ókori nép, ne mi mondjuk, hanem az ókori történészek.

Azt mondjátok, hogy jogotok van ehhez földhöz. Igen, jogotok van hozzá, ahogyan nekünk is, mivel ugyanazok az őseink. Nem azért, mert magyarok vagy székelyek vagytok! Ismétlem: jogotok van ehhez a földhöz, ahogyan nekünk is, mivel ugyanazok az őseink. Ez egy testvéri üzenet, és meg kell értenünk, hogy testvérek vagyunk és a jövőnk közös. Ámen.”

Hirdetés

A felvételt a Mesagerul de Covasna című sepsiszentgyörgyi román lap tette közzé Facebook-oldalán. 

Hirdetés