Színvallást követelnek Iohannistól: támogassa a hagyományos családmodellt

Ha az államfő nem bizonyul jó kereszténynek, akkor leváltják – fenyegetőznek.
Hirdetés

Klaus Iohannis államfő nyilvánuljon meg a kereszténység mellett és támogassa az alkotmány módosítást, hogy az kimondja: a házasság csak egy férfi és egy nő között köttethet.

Ezt kéri Facebook-bejegyzésében Viorel Iuga baptista lelkész, a Romániai Evangélikus Szövetség elnöke. A szövetségnek tagja a romániai baptista felekezet, az evangéliumi keresztény egyház, valamint a pünkösdista felekezet.

Az Evangélikus Szövetség más egyházak és felekezetek mellett kezdeményezője a hagyományos családmodellt szentesítő alkotmánymódosítási javaslatnak, amelynek támogatására a Koalíció a családért hárommillió aláírást gyűjtött össze az év elején.

Viorel Iuga azért bírálja most Klaus Iohannist, mivel az államfő még nem reagált az ügyre.

„Azt akarjuk, hogy Ön államelnöki minőségében jelentse ki egyértelműn és határozottan, hogy a család és a normalitás pártján áll és mandátuma végén nem akar törvényesített bűnöket az országra hagyni.” – írja a baptista lelkész.

Hirdetés

„Ha Ön nem nyilvánul meg a kereszténység mellett, akkor mi lépni fogunk és a változás mellett fogunk kiállni, az Ön leváltását is beleértve” – figyelmeztet Viorel Iuga aki szerint Isten nem engedi meg, hogy az emberek csúfot űzzenek a családból.

Az alkotmánybíróság egyébként júliusban úgy döntött, hogy a melegházasságot tiltó állampolgári kezdeményezés, amelyet májusban nyújtottak be, teljesíti az alaptörvény által előírt feltételeket, így nincs akadálya a népszavazásra bocsátásának.

A kezdeményezők azt akarják, hogy az év végi parlamenti választással egy időben szervezzék meg a melegházasság tiltásáról szóló referendumot.

Hirdetés