Továbbra is él egy szép buszsofőr-hagyomány: álljunk meg bárhol vásárolni, s az utasok csak várjanak (VIDEÓval)

Temesvárról érkezik a bizonyíték: minden maradt a régiben.

Hirdetés

Azt hittük volna, hogy a 90-es évekkel együtt szépen elmúlik az a buszsofőr-gyakorlat, amit mi először Kolozsváron láttunk, hogy az egyik helyi járat mindenható pilótája megállítja a tömegközlekedési járgányt ott, ahol épp akarja, leugrik egy perecért/cigiért, vagy amire éppen nagyon szüksége van abban az adott pillanatban. Addig a busz türelmesen várakozik, rajta az utasokkal, majd aztán tovább indulnak az elégedett sofőrrel a halaszthatatlan tranzakció után.

Úgy tűnik, Temesváron tovább él ez a remek hagyomány: a mi kis történetünk főhősét sem abból a fából faragták, hogy az alapvető szabályokat betartva eldöcögtesse a szép kis utasszállítóját a cél felé. Melózás ide vagy oda, korgó gyomorral mégsem lehet róni a köröket – gondolta a sofőr valahol a Mária téren, aztán dudált egyet, majd félrehúzott két megálló között, mert épp ott volt a kedvenc szendvicsezője, leugrott és vásárolt magának egy szép férfias adagot.

A dolog annyira sürgős volt, hogy természetesen a maszkot is elfelejtette felrakni, de szerencséje volt: egy szál rendőr nem volt a környéken, ráadásul a szendvicset is rekordidő alatt, egyetlen perc alatt összedobták neki. Pechjére viszont az egyik utas megörökítette a telefonjával a jelenetet, amelyet már a közszállítási vállalat főnökemberei is láttak, úgyhogy jöhet a gyomorideg: a sofőr ellen fegyelmi eljárást indítanak, és meg is bírságolják.

Hirdetés

Ennél picit rosszabbul járt az a sofőr, aki munka közben beugrott egy üzletbe, a járműve azonban nem várt rá, ehelyett autonóm módon továbbment még, és keresztbe állva egy úton megbénította a forgalmat.

 

Hirdetés