Szorgalmasan terjesztette a fertőzést egy szívsebész, aki nem engedte, hogy leteszteljék

Napokig makacskodott, végül csak kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Több százan retteghetnek miatta.

Hirdetés

Több tucat pácienst, orvoskollégát, ismerőst megfertőzhetett egy Argeş megyei szívsebész, aki a koronavírusra utaló tünetei ellenére egyszerűen megtagadta a tesztelést a múlt hét folyamán, s közben rendszeresen bejárt dolgozni a megyei kórházba.

A kollégái végül két nappal ezelőtt végül rávették a nyilvánvalóan beteg orvost a tesztelésre, szerdán pedig kiderült, hogy bizony koronavírusos.

Felix Sârboiu felelőtlen viselkedésén mindenki kiakadt, főleg Emanuel Soare prefektus, aki azonnal értesítette az illetékes hatóságokat a megyei kórházban zajló fejetlenségről, és lemondásra szólította fel Adriana Molfea kórházmenedzsert, akinek ezek szerint fogalma sincs, mit kellene kezdenie ilyen helyzetekben.

A makacskodó Felix Sârboiu egyébként arról híres a kórházban, hogy meglehetősen individualista, nem nagyon szeret együttműködni a kollégáival. Hát most majd az ügyészekkel kell együttműködnie, akik bűnvádi eljárást indítottak ellene a betegség leküzdésének meghiúsítása miatt. A kórházban pedig imádkozhatnak, hogy ne járjanak úgy, mint Suceaván.

Argeş megyében egyébként jelenleg 67 koronavírus-fertőzöttről tudnak a hatóságok.

Hirdetés