Szerdán délben mondjunk el közösen egy Miatyánkot. Igen, ön is. Ferenc pápa is ezt szeretné!

A Szentatya egész Európát meghívta egy közös Miatyánkra.

Hirdetés

Ferenc pápa felhívással fordult a különböző felekezetekhez tartozó összes keresztényhez.

Igen, ez a vastagnyakú kálvinistákra is vonatkozik (#metoo).

Szóval a Szentatya azt szeretné, ha március 25-én, szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján délben mindenki elmondaná a miatyánkot egyszerre.

Gondolom ez vatikáni dél.

A Szentatya ezt azután mondta, hogy elimádkozta az Úrangyalát.

Hirdetés

Idemásolom a Romkat.ro-ról Ferenc pápa felhívását:

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a Miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek.”

Március 27-én, pénteken 18 órakor  Ferenc pápa egyébként a Szent Péter-bazilika előtti üres téren mond Urbi et Orbi áldást, a híveket pedig arra kéri, hogy kommunikációs eszközeik segítségével az otthon biztonságából kövessék az élő közvetítést.

Hirdetés