Sokkolóan lírai érvet hozott fel a maszkviselés mellett Ludovic Orban

A miniszterelnökből előbújt a költő.

Hirdetés

Talán nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük: a főállású mazochistákon kívül senki sem szereti, hogy a koronavírus-járvány miatt a nyilvános zárt terekben, illetve a szabadtéri rendezvényeken maszkviselésre kötelezik a hatóságok az embereket.

Most azonban Ludovic Orban miniszterelnök olyan költői indokot hozott fel a maszkviselés mellett, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni.

Orban szombaton délután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vâlcea megyei kampányrendezvényén vett részt, és ott szólt pártja egybegyűlt tagjaihoz.

Akiket vélhetően egy lírai roham következtében furcsa szavakkal köszöntött.

Többek között arról beszélt, hogy a viszontlátás öröme a szemekben látható.

„A maszkoknak van egy nagy előnye is: lehetővé teszik, hogy egymás szemébe nézzünk. A szem a lélek tükre, amit sokszor elfelejtünk. Az emberek szemei helyett más dolgokat nézünk, pedig akik nevetnek, a szemükkel is nevetnek. Nem kell feltétlenül a szájunkkal nevetniük” – hangzott a miniszterelnöki szentencia.

Hirdetés

Gyanítjuk, hogy az egybegyűlt alárendeltek elaléltak a gyönyörtől ilyen velős megállapítások nyomán.

És nem csodálkozunk, hogy Orban pártja vezeti a közvélemény-kutatásokat, ha a felelős miniszterelnök ilyen szép és érdemi dolgokat képes mondani az ország jelenéről és jövőjéről.

Hiszen mi is nehezen ocsúdunk a sokkból.

Hirdetés