Sok helyen már a bíróságok is fertőzőgóccá váltak

Ezért aztán a bírósági alkalmazottak sürgős intézkedést követelnek.

Hirdetés

A koronavírus-járvány egyre gyorsabb terjedésével párhuzamosan a fertőzőgócok száma is növekszik – és mint kiderült, egyre több városban ezek közé tartoznak a bíróságok is.

Ezt elégelte meg a bírósági írnokom szakszervezete, amely dörgedelmes közleményben szólította fel az igazságügyi illetékeseket, hogy azonnal orvosolják a tarthatatlan helyzetet, miután eddig képtelenek voltak meghozni a fertőzésveszély csökkenését szolgáló intézkedéseket.

Az írnokok felszólították a döntéshozókat, hogy dolgozzanak ki óvintézkedéseket az archívumokban és az iktatókban, valamint ott, ahol a bírósági alkalmazottak közvetlen fizikai kapcsolatba kerülnek a peres felekkel – elsősorban a tárgyalótermekben.

Emellett felszólították a tisztiorvosi szolgálatot, hogy a lehető leggyorsabban tesztelje az összes bírósági alkalmazottat.

Hogy nem a levegőbe beszélnek, azt azzal támasztják alá, hogy Bukarest mellett már Temesváron, Kolozsváron, Nagyszebenben, Nagyváradon, Bákóban, Jászvásáron és Ploieşti-en is fertőzőgóccá váltak a bíróságok.

Hirdetés