Sepsiszentgyörgyön nagy buli volt, a végén nem fügét mutattak a rendőröknek

Hanem baltát. Meg kést. Ja, hogy járvány van? Meg gyülekezési tilalom? És?

Hirdetés

Sepsiszentgyörgy csendes város. Különösen koronajárvány idején. Ezért volt némileg furcsa, hogy valaki ihaj-csuhaj, de nagy buli hangorkánjára lett figyelmes. Az amúgy mindannyiunk által hőn áhított hangok a szomszédból szűrődtek át. De hát járvány van, szigorú szabályok, mit lehet tenni: az illető kötelességtudóan jelentette az esetet a rendőrségnek.

Három rendőr és három csendőr érkezett a helyszínre. Valóban buli volt a szomszédban. Méghozzá kábé 30 ember részvételével, akik feltehetően nem tartották be a biztonságos járványtávot. A spicces házigazda (milyen is legyen, ha egyszer buli van) enyhén szólva mérgesen fogadta a hatósági közegeket. (Elképzeljük, hogy így szólt: mi a bajotok, mi itt bulizunk. És rendőröket nem hívtunk meg.) Nyomatékul pedig meglóbált egy baltát. A férfit jobb és bal oldalról két fia támogatta, késekkel, valószínűleg szintén a nyomaték kedvéért.

Patthelyzet alakult ki, amit a többi bulizó oldott fel egy kis időre, mégpedig úgy, hogy kedvesen berángatták házigazdájukat a házba. De az nem hagyta magát, ismét kitört, balta helyett egy késsel integetvén a közegek felé.

A hat rendfenntartó érezte, hogy ez több kettőnél, hát erősítést hívott. Jöttek is, szép számban, köztük egy különleges egység. Nekik végül sikerült lehűteni a kedélyeket, persze nem minden izgalom nélkül, ugyanis a túlerő láttán a buli többi meghívottja kövekkel dobálta meg a hatóság képviselőit, továbbá késekkel hadonászott.

Hirdetés

Egy szó, mint száz: a bősz házigazdát és egyik fiát meghívták a rendőrségi fogdába, kerek huszonnégy órára, az ügyészség pedig vizsgálatot indított hatóság elleni erőszak, továbbá a közrend és nyugalom háborítása ügyében.

Minden jó, ha vége jó.

Hirdetés