Semmi, csak kiküldtek egy állatorvost, hogy ellenőrizzen egy megyei kórházat járványügyi szempontból…

A jó hír, hogy a jelek szerint a galaci megyei kórházban híre-hamva sincs a sertésinfluenzának.

Hirdetés

Tegnap (szerda) már megírtuk, hogy a galaci megyei kórház kapott egy mobil intenzív osztályt, csak éppen nincs elég orvosuk, hogy működtessék, szóval ott áll a cucc üresen.

Ma a megyei tanácselnök, Costel Fotea (aki PSD-s), és a kórház igazgatója, Alina Valentina Dobrea tartottak egy satótájékoztatót, ahol többek között arról esett szó, hogy a helyi PNL-sek legutóbb egy olyan ellenőrző bizottságot küldtek a megyei kórházba, amelyet egy állatorvos vezetett, és volt benne még egy ügyvéd és egy radiológus.

A megyei tanácselnök kétségbe vonta, hogy egy állatorvos vagy egy ügyvéd kompetens lenne egy több mint 1300 ágyas egészségügyi intézmény ellenőrzésében (igaz, egy ellést jogilag teljesen korrekten tudnának együttes erővel levezetni).

A kórháznak egyébként van két PCR tesztgépe, csak nincs hozzá muníció, azaz tesztek, mint ahogy sok helyen az országban, erre is megoldást várnak az egészségügyi minisztériumtól, meg a fent említett üres mobil intenzív osztály ügyére is – orvosokat kellene átvezényelni más kórházakból, hogy végre működhessen.

Hirdetés

Összességében Costel Fotea azt kérte Nelu Tătaru egészségügyi minisztertől, hogy ha jön, lehetőleg konkrét megoldásokkal és segítséggel jöjjön, ne üres tanácsokkal.

Elvégre ő az egészségügyi miniszter, nem pedig egy bölcs, haldokló indián.

Hirdetés