Alkalmazottak híján üresen áll egy kórház mobil intenzív osztálya, pedig az egészségügy-miniszter is megtekintette

Bezzeg ha szemmel lehetne orvosokat csinálni…

Hirdetés

A galaţi-i megyei kórház kapott egy mobil intenzív osztályt, hogy jobban menjenek a dolgok.

A múlt héten azt a mobil intenzív osztályt személyesen tekintette meg Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, hiszen egy szép kampánymosolyra világjárvány idején is időt kell szakítani, ez már csak ilyen.

Azóta a galaţi-i megyei kórház mobil intenzív osztálya nem működik, mert nincs szakképzett személyzet, aki ott dolgozna.

Alina Valentina Dobrea kórházigazgató elmondta: a sürgősségi személyzete már így is három helyen melózik párhuzamosan, hiszen ők látják el teendőket a műtőben, a kovidos intenzíven és a rendes intenzív osztályon is (ez már eleve nagyon biztonságosnak tűnik), szóval szükségük lenne arra a mobil intenzív osztályra, de orvosokra és asszisztensekre is, akik ott dolgoznak. A kórház intenzív osztályán 138 személy dolgozik, de közülük 13-an épp koronások.

Hirdetés

Costel Fotea megyei tanácselnök szerint 30 egészségügyi alkalmazottat kellene átvezényelni egyéb kórházakból, hogy az a fránya, egyébként jól felszerelt mobil intenzív osztály végre működhessen – szerinte ezt csak az egészségügyi minisztérium tudná levezényelni. Azt is mondta, hogy az egészségügyi minisztérium jól tenné, ha gyorsan vezényelne.

Szóval megint csak látszólag mennek rendben a dolgok, miközben a dolgok egyáltalán nem mennek rendben.

Hirdetés