Románia egyik leggazdagabb községének arra is futja, hogy a semmibe vezető utakat aszfaltozzon le

Mert miért ne?

Hirdetés

Van egy település a dél-romániai Prahova megyében, amelyet az ország egyik leggazdagabb községeként tartanak számon. A Brazi nevű községről van szó, amely évente több millió eurós költségvetésből gazdálkodhat.

Ez igazából a szerencsének tudható be: itt működik az ország legnagyobb kőolaj-finomítója.

Most mégsem a mesés gazdagsága miatt került be a hírekbe, hanem egy furcsa beruházás miatt. Sikerült ugyanis több, a semmibe vezető utat is építeniük.

Az egész azzal kezdődött, hogy az önkormányzat szépen felújíttatott egy megyei utat, amely a megyeszékhely, Ploieşti körgyűrűjével köti össze a települést.

A három kilométeres útszakasz felújításának fontosságát senki sem vitatta, hiszen addig nyolc kilométeres kerülőt kellett tenniük a helybelieknek, hogy eljussanak a megyeszékhely körgyűrűjére.

Csakhogy a vadonatúj útszakasz egy kicsit furcsára sikeredett. Bizonyos helyeken ugyanis szintén szépen leaszfaltozott, legfeljebb húszméteres, a semmi, jobban mondva a kukoricás közepén végződő utak ágaznak ki belőle.

Hirdetés

Helyi önkormányzati források szerint az áll az eset hátterében, hogy a szóban forgó útszakaszok a község nyilvántartásában mezőgazdasági útként szerepelnek.

Csakhogy a helybeliek magasról tettek erre, és az utakat is beültették kukoricával. Az önkormányzat meg addig aszfaltozott, ameddig a kukorica engedte.

Mert hát valamiből az embereknek is meg kell élni, még ha szabálytalanul is.

Hirdetés