Ördögi terv, avagy az anya, a lánya, a bérgyilkos-unokatestvér és a vagyonos férj esete

Ilyen fura bűncselekménnyel nem mindennap találkozunk, az egyszer biztos.

Hirdetés

Ha a két neves filmrendező, Quentin Tarantino és Guy Ritchie összedugná a fejét egy jó kis forgatókönyv megírása érdekében, talán ketten sem tudnának kitalálni egy olyan fura történetet, mint amilyenről a Vaslui megyei rendőrség számolt be hétfőn.

A sztori úgy indult, hogy a 73 éves Maria Bichineţ és a lánya, Laura Lefter kitalálták, ráteszik a kezüket egy 40 éves férfi vagyonára – Laura Lefter férjéről van szó –, ehhez pedig egy bérgyilkosra volt szükségük. Mivel ilyet nem találtak a környéken, meggyőztek egy férfit – a férj unokatestvérét (!!!) –, hogy végezze el a piszkos munkát.

Nem ingyen, pénzért: 5000 lejt ígértek neki, hogy akassza fel a rokonát egy erdőben. Igen ám, csak a „bérgyilkos” közben berezelt, megijedett a feladattól és úgy döntött, inkább elmeséli az egészet a rendőrségen. A hölgyek nagyot is néztek, amikor a felbérelt úriember beállított hozzájuk két rendőr kíséretében.

A történet úgy végződött, hogy a bârladi bíróság alapfokon két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az anyát és a lányát, így valószínűleg elmegy a kedvük az efféle őrült tervektől.

Hirdetés