Nem Diszkós Orlando lett a PSD elnöke, de annyira nem, hogy nagyon nem

Úgy lett második, hogy utolsónak is túl kevés. Az új elnök meg mondott egy olyat, hogy csak na.

Hirdetés

Képzelje, Marcel Ciolacu lett a legnagyobb romániai párt, a PSD elnöke, aki Iohannis szerint lopja Erdélyt a magyarokkal. Mondjuk az borítékolható volt, hogy az alakulatot eddig ideiglenes elnökként a rossz emlékű Dăncilă-éra bukása óta vezető Ciolacu végleges megbízást kap a párt szombati, a koronajárvány miatt 90 százalékban online megtartott kongresszusán, ám az azért mégis vicces, hogy mennyire lealázta kihívóját, a Dăncilă-kormány pénzügyminisztereként hírhedté vált, barátai és ellenfelei körében csak a Diszkós Orlandóként emlegetett Orlando Teodoroviciot.

Diszkós Orlando, akinek személyében a méregdrága öltönyök találkoznak a külvárosi modorral, általában azzal került be a sajtóba, hogy tahó volt (például itt, meg itt, meg itt…).

Nos, Marcel Ciolacu 1310 szavazattal fölényesen győzött, miközben Orlando barátunk 91 szavazattal „lett a második”, amihez csak annyit tennénk hozzá, hogy: höhö-höhöhö-hö.

De ha nem nevettük volna ki magunkat eléggé, Marcel Ciolacu a kongresszuson tartott beszédében zéró toleranciát hirdetett a párton belül a korrupcióval szemben, ami azért annyira muris, mert a PSD és egyáltalán a román politika korrupció nélkül olyan mint Máté Péter zene nélkül.

Hirdetés