Minden sofőr rémálma: gázolaj helyett benzin, benzin helyett pedig gázolaj folyt egy bányai Petromnál

Mire észrevették a hibát, már nagyon sokan tankoltak nem megfelelő üzemanyagot az autójukba, ami akár motorkárokat is okozhat.

Hirdetés

Először a Facebookon kezdtek ömleni a panaszok arról, hogy az egyik nagybányai Petrom benzinkútnál a benzines töltőpisztoly motorinát, a motorinás pedig benzint ad, majd a fogyasztóvédelemhez is egyre több bejelentés érkezett a pórul járt sofőrök részéről. Mire észrevették, hogy valaki véletlenül felcserélhette a föld alatti üzemanyagtartályokat, addigra már nagyon sok sofőr nem az autójának megfelelő üzemanyaggal távozott a Petromtól.

Dacian Manoliu máramarosi főfogyasztóvédő tájékoztatása szerint több panasz érkezett hozzájuk, ezért helyszíni vizsgálatot rendeltek el, és lezárták a szóban forgó töltőállomásokat. A Petrom ugyanakkor ígéretet tett, hogy minden érintettnek visszatéríti a tankolás összegét, csak vissza kell vinni a pénztárblokkot vagy a számlát.

Gyakran előfordul, hogy a sofőrök tévedésből rossz üzemanyagot töltenek az autóikba, ilyen esetekben amint a motor elégeti az utolsó csepp jó üzemanyagot, az autó rendszerint rángatózni kezd és leáll a motor. Az autó tartályából ilyenkor le kell szívni a nem oda való hajtóanyagot. Bár az üzemanyag felcserélése nem feltétlenül jelent egyet a motor halálával, nem árt megnézetni egy szakemberrel a járművet.

A fogyasztóvédelem nem közölte, hogy hány sofőr járt pórul a Petrom bakija miatt, de az biztos, hogy többek között a rendőrség és a Minaur futballklub autói is érintettek.

Hirdetés