Fotó forrása: Digi 24

Megint kezdődik az őrület Nagylaknál: öt órába is beletelhet a határátlépés

Most, hogy nem küldik őket intézményes karanténba, megindultak Románia felé a külföldön élő román állampolgárok. Aki nem éppen jön, az megy.

Hirdetés

Pénteken volt az első nap, amikor nem kellett intézményes karanténba vonulniuk azoknak, akik a vörös zónáknak nevezett országokból térnek haza. A szükségállapotról vészhelyzetre való átállás következtében aki hazajön, otthoni elkülönítésben töltheti a 14 napos karantént. Abból is kiderül, hogy sokan várták már ezt az intézkedést, hogy hirtelen nagyon sokan indultak haza azok közül, akik eddig nem merték nyakukba venni az utakat. Mintha legalábbis húsvét vagy karácsony közeledne, megnőtt a várakozási idő a nagylaki határátkelőnél.

Pénteken 16 ezren érkeztek, de az azelőtti napokon is szép számban, 13, illetve 11 ezren léptek az ország területére. Szombaton már ötórás sorokat kell kiállniuk, ami azt jelenti, hogy az előző napokhoz képest többen indultak haza.

Az Útinform azt írja, hogy az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépő oldalon 11 kilométeres a várakozó kamionsor. A nagylaki közúti határátkelőhelynél Románia felé a várakozás meghaladja a nyolc órát, a belépő oldalon hatórás a sor a személyforgalomban.

Torlódás alakult ki a kijáratoknál is a korábban hazajövő, most visszainduló román diaszpóra miatt. A sor mintegy nyolc kilométeres, a Digi 24 tájékoztatása szerint.

A torlódás egyik oka, hogy a határőrök szigorúan ellenőrzik a határátlépőket, de az is számít, hogy a legközelebbi, a személyforgalomnak is nyitva tartott határátkelő Bihar megyében van.

Hirdetés