Járványhelyzet: már a 200-at is meghaladta a romániai fertőzöttek száma (FRISSÍTVE)

A jó hír az, hogy 19-en már meggyógyultak.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A Stratégiai Kommunikációs Csoport által közölt friss adatok szerint a betegek száma kedden délutánra 222-re emelkedett az országban, a legtöbben (26) bukarestiek. Kiderült, hogy a 38 új beteg közül a legtöbben kapcsolatba kerültek már megfertőződött személyekkel, vagy házi karanténban voltak.

Sajnos továbbra is tartja a lépést Románia a világszerte tapasztalható trenddel, így kedd reggelre ismét nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzötteinek száma.

Hétfő este óta 16 új megbetegedést jelentettek, így a fertőzöttek száma kedden délelőtt 184-re nőtt.

Az új fertőzöttek zöme – 7 személy – Iaşi megyei, de van egy-egy Maros és Beszterce-Naszód megyei is azok között, akiknek a szervezetében most mutatták ki a kórokozót.

Azért jó hír is van: a fertőzöttek közül 16-an már meggyógyultak. 15 személyt Temesváron, egyet Bukarestben engedtek már ki a kórházból.

Sőt ha minden jól megy, már a keddi nap folyamán három további személy hagyhatja el a Matei Balş Járványtani Intézetet Bukarestben.

Hirdetés

Intézményes karanténban 3373-an vannak az országban, 18 965-en pedig házi karanténban töltenek két hetet, folyamatos megfigyelés alatt.

Azért próbáljunk inkább a gyógyulásokról szóló adatokba kapaszkodni.

És továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra.

Hirdetés