Még mindig dúl a káosz a horrorkórházban, ahová már a vendégorvosok sem akarnak belépni

Egy ország szurkol a suceavai egészségügyi intézményért.

Hirdetés

Nincs vége a hetek óta  tartó káosznak: bűnvádi eljárás indult négy orvos ellen, mivel kijelentették, ők aztán biztosan nem fognak beszállni a legnagyobb suceavai egészségügyi intézményben zajló „tűzoltásba”. A szakemberek Câmpulung Moldovenesc városi kórházának az alkalmazottai, de prefektusi rendelettel áthelyezték őket a suceavai kórházba, ezt azonban megtagadták.

Mi több, további három személy ellen is bűnvádi eljárás indult csütörtökön, mivel hallani sem akartak arról, hogy beutalják őket a suceavai kórházba, pedig pozitív lett a koronavírus-tesztjuk. Sokatmondó, hogy közülük az egyik egészségügyi alkalmazott…

Ezen nem nagyon tudunk csodálkozni az elmúlt hetek történései alapján: a suceavai megyei sürgősségi kórházban csak katonai beavatkozással tudták valamelyest stabilizálni a helyzetet, de közben az ügyészség jogsértések miatt nyomoz, több mint 150 orvos és egészségügyi dolgozó kapta már el a koronavírust, ráadásul olyan eset is volt, amikor az alkalmazottakat védőfelszerelés nélkül küldték a betegek közé.

Suceava megye az összes járványügyi listán első helyen áll az országban: ott regisztrálták a legtöbb beteget (3111), ott hunyt el a legtöbb fertőzött páciens (159), és a gyógyultak száma is ott a legnagyobb (1401).

Hirdetés