Fotó: Mediafax.

Leégett egy panzió Szeben megyében, 30 ember menekült a lángok közül

Szerencsére emberéletben nem esett kár. Kérdés: szerencsétlen véletlen okozta a tüzet? Vagy a csapnivaló munka eredménye volt?

Hirdetés

Nagyon rosszul indult az első járványtalan nyári szezon egy Szeben megyei panziós, továbbá 30 nyaraló számára. Nagytalmácson történt, hogy a péntekről szombatra virradó éjszakán, a hírek szerint hajnali három óra körül kigyulladt egy panzió első emelete és tetőzete. A lángok hamar elharapóztak, a feltehetően édes álmukat alvó nyaralóknak pedig menekülniük kellett. Hála Istennek, sikerült nekik, senki sem sérült meg. A panziós pánikrohamot kapott, ami a körülményekre való tekintettel abszolút érthető.

A tűzoltóság és a rohammentők rohanva érkeztek a helyszínre és el is oltották a tüzet, ám az épületet nem tudták megmenteni.

A vizsgálat során kiderült, hogy rövidzárlat okozta a tűzvészt. És akkor felmerül a kínzó kérdés: vajon egy szerencsétlen véletlenről van szó? Tudjuk, a legjobb szerkezet is felmondhatja a szolgálatot. Vagy esetleg valamilyen „szaki” kispórolt valamit valahonnan? Valaki azt mondta, ej, jó lesz az úgy, nem kell a biztonsági feltételeknek megfelelően végezni a szerelést? Nem tudjuk. De azért a gyanútól kirázza az embert a hideg.

Hirdetés