Közegészségügyi ellenőröknek adták ki magukat a csalók, így büntették a fogászati rendelőket

Az álorvosok, álügyvédek és a kamu vízimentők után már csak az álfelügyelők hiányoztak.

Hirdetés

Időnként felbukkannak Romániában olyan sarlatánok, akik úgy gyakorolnak valamilyen hivatást, hogy közben semmilyen szakvégzettségük nincs. Persze, nem a munka iránti olthatatlan vágyukban teszik ezt, hanem azért, hogy másokat becsapva egy kis extra jövedelmre tegyenek szert. Volt már álorvosunk (nem is egy!), álügyvédünk, kamu vízi mentőnk, álrendőrünk, ugyanakkor álellenőrök is buktak már le.

Ezért sem lepődtünk meg a híren, hogy Temeváron két férfi közegészségügyi felügyelőnek adta ki magát, és sorra büntette a fogorvosokat. A rendőrséget a Temes megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) értesítette, miután a Facebookon keresztül fülébe jutott, hogy két férfi hamis igazolványokkal járja a fogászati rendelőket.

A DSP elhatárolódik a két csalótól, és felhívja a figyelmet, hogy ha felügyelőkkel találkozunk, mindig kérjük el az igazolványukat és a kiküldetési megbizatásukat, amely bizonyítja, hogy valódi ellenőrökkel van dolgunk. Még egy fontos dolog: a DSP soha nem a helyszínen hajtja be a büntetéseket, hanem az önkormányzati hivatalokhoz vagy a kincstárhoz irányítja az érintetteket.

A rendőrség már keresi a két álfelügyelőt, remélhetőleg hamar kézre kerülnek.

Már csak az hiányzik, hogy álfelügyelők álfogorvosokat büntessenek, s akkor azt mondanánk, már mindent (is) láttunk Abszurdisztánban.

Hirdetés