Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan az egész országban mindenhol kérni fogják a zöld igazolást

A kocsmától a színházig, és már nem is a fertőzöttségi ráta függvényében.

Hirdetés

Cseke Attila ideiglenesen kinevezett egészségügyi minisztertől megkérdezték a tévében, hogy tervezi-e a kormány, hogy az úgynevezett zöld igazolást egységesen kötelezővé tegye az egész országban, nem csak a 3 ezreléknél nagyobb fertőzöttségi ráta esetén, mint eddig. Cseke erre példákat kezdett el sorolni nyugati országokból, arrafelé ugyanis gyakori már ez az intézkedés. Mint mondta Brüsszelben például teljesen mindegy, hogy valaki diplomata vagy akármi, ha nincs védettségi igazolása, nem mehet be sehova. Azt is mondta, hogy ha azt szeretnénk, hogy olyan legyen az országunk, mint a nyugati országok (höhö), akkor úgy is kell viselkednünk, mint a nyugati országok. A normalitás része szerinte, hogy az emberek beoltatják magukat, és hisznek a tudományban, mert ez az egyetlen esélyünk.

Ezzel a hosszú monológgal tulajdonképpen azt mondta: igen, könnyen lehet, hogy hamarosan egységesen kötelezővé teszik az egész országban a zöld igazolást.

A miniszter azt is elmondta, hogy a szakemberek becslése szerint a 4. járványhullám csúcsa valahol október közepe táján lesz, és ekkor akár napi 20 ezer új esetre is számíthatunk.

A korábbi hullámokban maximum 1600 ágy volt országszerte az intenzív osztályokon, de ilyen sok fertőzött mellett ennyi valószínűleg nem lesz elég, úgyhogy elég nagy gondban leszünk.

Ez a korábbi tapasztalatok alapján azt jelenti, hogy lesz egy 2–3 hetes időszak, ami maga lesz a káosz.

Hirdetés