Kávéra vágyott a mozdonyvezető, ezért megállította a vonatot. Egy kereszteződésben (VIDEÓval)

Nem, ez nem valami vígjáték: a kőkemény romániai valóság.

Hirdetés

Nyitányként szögezzük le: a mozdonyvezető is ember. Ő is megérdemli a felfrissülést, hiszen felelősségteljes munkát végez.

Pláne ezekben a járvány sújtotta időkben.

Tehát nem érheti szó a ház elejét, ha megkíván egy kávét.

Viszont ha mindez munka közben történik meg, akkor azért lehetnek némi problémák a rendszerben.

Főleg ha úgy jár el, mint annak a teherszerelvénynek a mozdonyvezetője, aki a jelek szerint annyira nem bírta már a koffeinhiányt, hogy vasárnap egy Konstanca megyei kereszteződésben állította le a Cernavodă és Konstanca között közlekedő szerelvényt, hogy gyorsan beugorjon egy jó kis automatás kávéért egy boltba.

Az autók meg ott álltak a sorompó előtt, és csak vártak, vártak, amíg a mozdonyvezető megvette a kávét, majd visszaballagott vele a mozdonyhoz, felmászott a vezetőfülkébe, és komótosan tovább indult.

Hirdetés

Annyiban persze igaza van, hogy ha egyszer a bolt, ahol a kávé kapható, pont a kereszteződés közelében áll, akkor mégis, hol állítsa meg a vonatot, a mező közepén?

Ha minden jól megy, mindezt a történtek után a bíróságon is felsorolhatja a mentő körülmények között, mivel a helyi sajtó értesülései szerint a közúti forgalom akadályozása miatt büntetőeljárás indult ellene.

Hirdetés